Visoki indeksi dioptrijskih sočiva

Za korekciju visokih dioptrija, koja za cilj imaju da korisniku pruži udobniji osećaj nošenja i pri tome lepši estetski izgled, u mogućnosti smo da vam ponudimo pored standardnog indeksa 1,50 i sočiva u indeksima 1,56 indeks 1,60 indeks 1,67 i indeks 1,74.

Indeks 1,56 je organsko sočivo srednjeg indeksa, optimalnih optičkih osobina i vrlo dobro se farba. Namenjeno je za korekciju umerenih dioptrijskih vrednosti.

Indeks 1,60 je stanjeno organsko sočivo, odličnih optičkih osobina i dobro se farba. Ima dobru UV zaštitu i namenjena je za korekciju većih dioptrijskih vrednosti. Preporučuje se kod izrade sunčanih i sportskih naočara zbog svoje velike tvrdoće.

Indeks 1,67 je izuzetno tanko sočivo sa odličnim optičkim osobinama i dobro se farba. Namenjena je za korekciju visokih dioptrijskih vrednosti i ima dobru UV zaštitu. Indeks 1,74 je najtanje organsko sočivo današnjice. Namenjeno je za korekciju vrlo visokih dioptrijskih vrednosti, posebno negativnih. Ima dobru UV zaštitu dok farbanje nije moguće.

© 2016 Optika Ottimo Occhio.

Back to top